Apilarnil (Erkek Arı Larvası)

Apilarnil (Erkek Arı Larvası)

Viskoz yapıda olan erkek arı larvası, krem rengi olup karakteristik bir yumurta kokusu taşımaktadır. Hem yumurta hem de larva gövdesinde bulunan besleyici bileşiklerin toplamından dolayı yüksek biyolojik aktiviteye sahiptir. Apilarnil arı larvasının temel yapıtaşı olan bütün esansiyel aminoasitleri içermesinden dolayı “tam gıda” olarak değerlendirilmektedir. Yapısında su (%65-75), proteinler (%9-12), karbonhidratlar (% 6-12), yağ asitleri ve lipitler (% 3.5-8) K, Na, Ca, Mg mineralleri (% 1-1.5), amino asitler (treonin, lösin, izolösin, metionin) ve ayrıca testosteron, prolaktin, progesteron ve östradiol gibi cinsiyet hormonları bulunmaktadır.
5-7 gün arasındaki erkek arı larvaları 250-300 mg ağırlığa sahiptir, vücudu ana elementleri içerir ve tüm vücudundaki programlar tamamlanır. Bu aşama sperm üretme potansiyeli en yüksek olduğu evredir. Aynı zamanda larvaların besleyici materyal rezervleri bu yaşta en yüksek seviyededir. Erkek arıda 3.6-12 milyon sperm hücresi üretilir. Erkek arıların tek işlevi kraliçe arıyı döllemektir. Kraliçe arıyı dölleyen erkek arılar ölür.
Yapılan üniversite çalışmalarında apilarnilin sperm sayısına ve kalitesine katkı sağladığı kanıtlanmıştır. Testosteron eksikliği tedavilerinde destekleyici olarak kullanılmaktadır. Yoğun katabolik etkisi ile güçlü bir enerji vericidir. Çocukların gençlerin gelişimini destekler.
Yüksek protein içeriği sayesinde sporcular tarafından besin takviyesi olarak kullanıldığında kas kütlesinde artış gözlenmiştir. Vücutta dayanıklılığı artırmaktadır.